måndag 1 november 2010

Någon måste sätta ned foten!

Jag är nu än en gång chockad över hur Västerås sköts.

I gårdagens Vlt kunde man läsa att Västerås Stad nu är på väg att dra sig ur projektet Kokpunkten eftersom bygget fortfarande står stilla. Kokpunkten kommer aldrig att bli verklighet, det är bara att inse. Och om det skulle bli verklighet kommer det INTE att fungera. Det kan en apa räkna ut.

Så, man har nu gjort ett sådant här ingrepp på en KULTURMINNESMÄRKT byggnad:

Photobucket

Och nu står den där helt jävla stympad som en skamfläck för staden.

Ingen tycks inse vilken fruktansvärt unik och värdefull byggnad detta faktiskt är. Det finns få liknande exempel i världen som når samma kvalitét arkitekturmässigt. Ångkraftverket ingår också i en slags enhet tillsammans med Ottarkontoret och mimerverkstaden där nationalromantikens arkitektur visar sig i industrins byggnader.

VAD FAN ÄR DET FÖR INDOLENTA AS SOM STYR DEN HÄR SKITSTAN?????!!!!

Istället för att inviga ännu en jävla galleria med samma JÄVLA BUTIKER (Vi behöver inte tre Lindex i centrum!!!) kan väl någon göra något som betyder något? Finns det någon som tänker långsiktigt i den här stan? För jag menar, om vi har otur så kanske det fortfarande bor människor här om hundra år?

Och ursäkta mig, men jag hittar fan inte ingången till det nya konstmuseet. Ännu ett misslyckande från kommunen alltså.

Det är hög tid att fly Västerås. För snart kommer man att bestämma sig för att förvandla domkyrkan (enda fina som finns kvar) till ett "upplevelsecentrum".

2 kommentarer:

Henriette sa...

WORD!!!!

.... sa...

Du har tur som flyttar härifrån!