lördag 3 januari 2009

Överanalys.

Jag och Maria har den senaste tiden verkligen haft riktigt djuuuuuupa diskussioner. Faktiskt så ingående att vi kommit fram till en hel del slutsatser.

Riktigt konstiga saker tycks hela tiden hända i vår närhet också, så vi har ständigt nya ämnen att analysera.

Det är faktiskt lite sjukt vad mycket skit vi har behandlat i våra diskussioner bara senaste 12 månaderna. Man kan fråga sig om vi är några slags magneter för diverse idioti.

I alla fall så tog det oss över en timme att gå hem från stan igår kväll. En promenad som vanligtvis tar cirkus 20 minuter. Sen forsatte diskussionen i natten över sms. Översiktligt så handlade gårdagens debatt om killars desperation och sjuka jävla behöv att hävda sig inför den egna kompiskretsen genom att skryta över hur mycket tjejer de har efter sig.

Efter en lite konstig bekännelse på nyår så klarnade nästan alla våra funderingar över saker som vi försökt förstå den senaste tiden.

Slutsats: De flesta (men absolut inte alla!) män/pojkar/killar/icke-tjejer/whatever i dagens samhälle lever under stor press. De är inte MÄN innan de supit och knullat runt. Detta handlar enbart om bekräftelse. Vissa suktar efter det mer än andra. I ett jämnställt samhälle kan inte männen gömma sig bakom sin könstillhörighet. Det räcker inte längre att bara vara Man för att utöva makt. De måste göra sig intressanta på andra grunder.

Vissa faller här. Och då börjar de skrika efter uppmärksamhet (Vi har båda sett detta med egna ögon!!! Och, ja, han skrek faktiskt! WTF???!!!)

Vi tror också att många av dessa killar mår sämre genom att umgås med likasinnade. De tar liksom ner varandra genom att skryta om sina erövringar, som kanske inte alltid är sanna. Och så mår de ännu mer dåligt...

Många lider också av en väldigt sned kvinnosyn. De ser tjejer som ett stort mysterium och inser aldrig att vi faktiskt är väldigt lika oavsett om vi är tjej eller kille. Vi lever inte längre på 1800-talet, det finns inte längre några klara bestämmelser hur man ska agera som man respektive kvinna. Vi är alla precis likadana och vi lever under samma förutsättningar.

Neil Strauss "Spelet" bekräftar denna sneda syn. Hur tänker man liksom om man skriver en manual till hur man raggar upp kvinnor? Var dig själv istället för fan, jag lovar att man kommer längst med det och det finns ingen universallösning för hur man ska gå till väga för att få tjejer.

Japp. Det märks att jag börjar längta tillbaka till SU:s diskussioner. Haha...

2 kommentarer:

Henriette sa...

Så sant! Jag har dessutom kommit fram till att män har fler likheter med skor än vad man först kan tro. Män = Skor. Jag ska förklara det närmare i ett invecklat blogginlägg inom en snar framtid!

.... sa...

Skor minsann? tycker det låter som en skitbra teori även utan förklaring!